Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 17: Elvmøthei-Stekvasselv (199km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 21. juli , 2014 kl. 16:53

Haugen med skittentøy har nå vokst oss over hodet, og vi holder på å slippe opp for div. ting selv om vi har handlet en del. Prioritet 1 for
dagen er altså å finne et overnattingssted der vi kan disponere egen vaskemaskin.

Vi sov lenge og dro ikke før 11:45. Bilen var fulladet til 383km og første mål var Mo i Rana for handling av visse nødvendigheter. Vi fant dog en
bensinstasjon litt før det og stoppet der. Alikevel ble det en stopp i Mo i Rana også da Ann-Mari ville ha soft-is igjen ;)

Deretter bar det til Korgen og inn på Villmarksveien som er et alternativ til E6 ned til Majavatn. Den har ikke helt samme bredde som E6, det er mange møteplass-skilt underveis ;)

Helt i begynnelsen fant vi en rasteplass som nok kunne vært med i kåringen av norges beste, Sjøforsen Bru. Satt opp ved en gammel stenhvelvsbru bygd i 1905, komplett med vannføring i elva under (dog ganske lite siden det er vannkraftverk i området).

_MG_4913 _MG_4915 _MG_4916

Deretter kjørte vi videre og kom til Bleikvassfoss. Et veikryss med butikk, skole og barnehage samt en turistinfotavle ;) Der sto det et oppslag om utleie av to hus ved en gård 33km unna i en blindvei. Hus med vaskemaskin. Akkurat hva vi så etter :) Fikk etterhvert kontakt med utleier som bekreftet at det var ledig og at hele huset var vårt for 1200 kroner. Dermed satte vi kursen mot Stekvasselv. Rett før vi kom fram til selve gården passerte vi Stekvasselva som var et ganske imponerende skue der den rant ut i Røssvatnet, som faktisk er norges nest største innsjø etter oppdemming på 50-tallet.

_MG_4929 _MG_4928

Huset var meget godt vedlikeholdt, men ikke pusset opp siden sent 70-tall eller tidlig 80-tall så det var en liten stilstudie i 30-40 år gammel innredning :) Det lå koselig til, med geiter rett ved husveggen.

IMG_4924 DCIM100MEDIA

 

Geitene var meget interessert i oss, og det så nesten ut som om de holdt på å rive ned gjerdet for å komme bort til bilen. Men det var nok bare furua som fristet ;)

_MG_4935 - Kopi _MG_4936 - Kopi

Vi fant en gammel halvautomatisk vaskemaskin inne som gjorde jobben fint, og vi fikk kjørt 3 runder med vask. Det bør holde resten av ferien :)

Vi kjørte bare 199.4km denne dagen, brukte 39.7kWh og fikk et snitt på 199Wh/km (mye stigning på slutten). Vi startet dagen med 383km på rekkeviddemåleren og kom fram med 167km igjen. Forbruk 216km for å kjøre 199km altså. Siden vi hadde såpass stor rest hadde det fint holdt med en 16A kurs for å lade opp fullt igjen, men jeg fant en flatstiftkontakt sikret med 20A i boden utenfor inngangsdøra så da brukte vi den. Alternativt kunne vi brukt komfyrkontakten om vi trengte 20A og ikke hadde adapter til flatstift.

Kjører man denne veien og ser etter overnatting kan ihvertfall Stekvasselv gård anbefales :) Meget hyggelige folk der også.

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.