Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 18: Stekvasselv-Steinkjer (357km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 21. juli , 2014 kl. 22:40

I dag sov vi lenge igjen, pakket med oss våre ferdigtørkede og nyvaskede klær og dro videre langs Villmarksveien kl. 11:40. Bilen var fulladet til 382km som planlagt.

I dag igjen fant vi en rimelig fin rasteplass der det ble en kjapp brunsj på meg og frokost på Ann-Mari ;)

IMG_2141

Villmarksveien tar slutt ved Majavatn og rett etterpå er det også slutt på Nord-Norge ;)

IMG_2144

Deretter ble det å følge E6 en stund, og ved Namsskogan var det på tide med påfyll av mat. Kafeen der har én varmrett, hamburger. Ingen valgmuligheter, så vi bestilte nå det da. Det var kanskje den merkeligste burgeren jeg har fått. Kun brød, burger og dressing pluss salat og vannmelon (!) ved siden av.

IMG_2145

Men etter å ha spist vannmelonen separat og lagt salaten inn i burgeren var det faktisk veldig godt :)

Vi prøvde også å bestille soft-is, men det som kom ut av maskinen ved første forsøk lignet ikke på is der det fløt utover. Ved neste forsøk begynte det å komme stygge bankelyder fra maskinen så det forsøket ble raskt avbrutt. Tror ikke den tålte varmen (29 grader). Dermed ble det kule-is istedenfor.

Vi er egentlig ikke så begeistret for å kjøre E6, så vi tar alle avstikkere som vi finner. Etter Grong fant jeg et skilt til en foss, Formofoss. Det klarer jeg aldri motstå så da ble det ennå en stopp. For å få bra bilder måtte jeg klarte litt utpå og fant også jettegryter der.

IMG_1191

Selve fossen var ganske imponerende synes vi, bra med vannføring her :)

_MG_4942

Etter Grong begynte vi å se oss etter overnatting, men fant egentlig ikke noe som virket ålreit. Vi hadde mer enn nok rekkevidde til å nå Steinkjer så vi ble enige om å ringe og booke noe når vi kom dit om vi ikke fant noe på veien. Så skjedde, vi kjørte først til en campingplass i Steinkjer men den virket ikke spesielt bra. Ringte to andre i området men ingen hadde ledige hytter med dusj. Småhytter med dusj og toalett i servicebygg er vi generelt lite interessert i så da prøvde jeg hotellene. Først Quality men der var det ingen som kunne ta telefonen tydeligvis. Neste telefon gikk til Best Western, og da ble det treff. Ledig dobbeltrom, 1499,- inkl. middagsbuffé og frokost. Definitivt en god pris, og selvsagt skulle de ordne rask lading til oss :)

Så da kjørte vi dit, via noen omveier. Navigasjonen ville nemlig stadig ha oss til å kjøre veier som tydeligvis var blitt stengt for gjennomkjøring for noen år siden. Kartoppdatering behøves…

Etter ankomst ordnet de med skjøteledning ut fra kjøkkenet gjennom et vindu. 3-fase 32A passer oss glimrende, jeg har adapter for det med meg. Det betyr også fulladet bil i morgen tidlig. Super service fra Best Western! De hadde hatt Teslaer på besøk tidligere, så dette er definitivt hotellet å benytte i Steinkjer for den som kjører elbil nordover.

IMG_1192 IMG_2147

 

Rommet var også meget tiltalende. Bred dobbeltseng, to gode stoler med bord imellom, flatskjerm og bad som gir inntrykk av å være ganske nytt. Kveldsbuffeten var også god med to varmretter og en del kaldretter å velge mellom samt karamellpudding til dessert. Skikkelig godt sammen med en drøy halvliter (0.6). Så da bare gleder vi oss til frokosten i morgen :)

IMG_2146

I dag endte etappen på 357km. Vi brukte 65.7kWh og fikk et snitt på 184Wh/km. Vi dro med 382km rekkevidde og kom fram med 21km igjen. Forbruk 361km for å kjøre 357km med andre ord.

I morgen blir det en tur innom Tesla i Trondheim, de har lovet å ta en 4-hjulskontroll på bilen på sparket. Etterpå setter vi kursen mot Røros.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.