Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Oppsummering av turen

Kategori: Ukategorisert | 7 kommentarer » - Skrevet tirsdag 29. juli , 2014 kl. 23:16

Ja, da var det på tide med en liten oppsummering :)

Hele turen vår tok 25 dager og endte på 8019km. Vi har vært på norges nordligste fjellplatå, vestligste fjellplatå og sydligste punkt. Ikke så galt for en enkelt tur ;) Turen har foreløpt nesten helt problemfritt, med unntak av punkteringen som vi heldigvis fikk fikset på en god måte. Lading underveis har vist seg å være bortimot null problem, så lenge man har med seg adapter for de vanligste kontakttypene samt litt skjøteledning. VI har vel brukt omtrent 400,- på strøm tenker jeg, de få stedene vi måtte betale. Vår gamle Touran ville til sammenligning brukt diesel for ca. 6400 kroner. 6000 spart på drivstoff ved å kjøre elbil altså, i tillegg til bompenger og fergetakstene. Tipper vi sparte rundt 10.000,- til sammen med alt :)

Booking av overnatting underveis har heller ikke vært noe stort problem. Kvaliteten har vært litt varierende, men stort sett fant vi overnatting av god standard uten å booke lenge i forveien. Gjennomsnittlig har vi betalt 815 kroner pr. natt i overnatting, de fordelte seg slik:

  • Hotell 3 netter
  • Rom 2 netter
  • Rorbu 3 netter
  • Hytte 14 netter
  • Hus 2 netter

Lunsj har vi enten kjøpt ferdig eller laget selv, mens vi i hovedsak har laget middagene selv. Alt i alt har vi brukt i overkant av 40.000,- på ferien, da ikke medregnet shopping av klær eller dekkproblemene med bilen. Norgesferie for litt over 1600 kroner dagen synes vi slettes ikke er galt, budsjettet på forhånd var 2000,- pr. dag.

Når det gjelder energiforbruk på bilen har det endt på 1513kWh. I tillegg kommer tap i ladeprosess samt litt forbruk av AC mens vi har stått stille. Til sammen tipper jeg vi har brukt 1750kWh fra veggen for å kjøre  over 8000km. Det tilsvarer energimengden i ca. 195 liter bensin, som en gjerrig bensinbil ville klart å kjøre rundt 3000km på. 1750kWh ladet hjemme på denne tiden ville kostet oss rett i overkant av en tusenlapp ;)

Vi har også solcellepaneler på taket hjemme, og flere er på vei opp. Når jeg er ferdig med å montere resten ville de i løpet av de 25 dagene vi har vært borte typisk ha produsert 2200kWh. Altså nok til både å forsyne bilen med energi på ferien samt det forbruket som huset har hjemme i samme tiden :)

Bilen har, med unntak av dekkproblemet som ikke var bilens feil, oppført seg helt eksemplarisk. Etter å ha kjørt over 8000km Norge rundt kan jeg ikke tenke meg noen annen bil enn Tesla Model S som er bedre egnet. Lavt tyngdepunkt, enormt veigrep og luftfjæring er perfekt på norske svingete og kuperte landeveier :)

Alt i alt er det vel ingen hemmelighet at vi er svært fornøyd med ferien vår. Været har vist seg fra sin beste side og vi har opplevd svært mye og sett nesten hele landet. Vi anbefaler derfor definitivt å feriere med bil i eget land, elbil eller ikke :)

Herved avsluttes denne bloggen, om noen har spørsmål er det bare å sende dem til jkirkebo@gmail.com :)

 

 

 

 

Kommentarer

  1. tekberg sier:

    Fantastisk å følge dere på ferie i Norge. Lykke til videre Jens Kristian.

  2. Veggen sier:

    Det har vært en flott reise!
    Føler nesten jeg har vært med på turen, godt blogget.
    Selv tok vi en tur til Stockholm og surfet på superlader hele veien, en helt annen elbilopplevelse selvfølgelig.
    Et lite spørsmål til slutt: Hva bruker du til å ta oversikstbilder? Drone av noe slag?

  3. Bernt Hugo Larsen sier:

    Æ har fulgt med på bloggen og har bare en ting å si… :)

    Du/Dere har skrevet godt og det har vært en fornøyelse å lese. Synd æ ikke hadde tid til å treffe dere i Tromsø, da dere virker som gode og trivelige folk.

  4. Jan Ole Opsahl sier:

    Takk for at du har delt bilferien deres i denne bloggen, fått enda mer motivasjon til å ta TMS’en på langtur og ser at komfyrstikket er greit å ta med når man drar litt utenfor allfarvei og leier seg en hytte for natten:)

  5. Nils Gunnar Røhrsveen sier:

    Takk for en god og informativ blogg!

  6. Oddbjørn Folde sier:

    Har hatt gleden av å følge dere på turen. En god start på arbeidsdagen :)
    Imponert over både turen og infoen som dere har klart å formidle.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.