Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 25: Tonstad-Lindesnes-Fredrikstad (708km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 29. juli , 2014 kl. 03:03

Dagen begynte som så mange andre, vi dusjet, spiste frokost, pakket ut i bilen og vasket over gulvet på hytta. Ren rutine dette nå ;)

Første mål for dagen var Lindesnes fyr. Men siden vi kom til å passere Lyngdal tok vi en stopp der for å lade på Teslas hurtiglader. Bilen var bare ladet til 330km over natten siden jeg ikke gadd å stresse med raskere lading. Vi ankom ladestasjonen med 243km igjen og var bil nr. 4 der. En av bilene var faktisk nederlandsk.

IMG_2241

Etter en kort tur innom toalettet på senteret samt én butikk var bilen ladet til 340km og vi dro videre mot fyret. En relativt svingete og smal vei, men fram kom vi og parkeringen var gratis :) Jammen sto det ikke en annen Tesla der også så da måtte jeg selvsagt parkere ved siden av ;)

For å komme inn på selve området måtte vi ut med 120 kroner. Ikke noe å klage på det. Etter forsering av en god del trapper befant vi oss på toppen :)

IMG_2248

Utsikten derfra er ganske fin, og vi var igjen griseheldige med været. Selve fyret er også verdt å ta bilder av ;)

_MG_5199 _MG_5204

Under fyret finnes en fjellhall, der var det fotoutstilling over alle fyr i sør- og øst-Norge.

_MG_5206

Vi fant også et skilt utenfor som viste avstand til vårt hovedmål:

IMG_2251

Når vi følte oss ferdige med Lindesnes satte vi kursen mot Evje, der vi skulle følge Setesdalen opp til Haukeli. Men jeg så kjapt at vi kom til å passere Lyngdal på nytt så da ble det ny ladestopp. Vi ladet opp fra 267km til 340km på den tiden det tok å gå inn i butikken og kjøpe litt grillmat. Men om jeg hadde planlagt dette bedre på forhånd hadde vi selvsagt ikke stoppet på vei ned, kun på vei opp. Doh.

Sulten seg på og vi tok også en lunsj/middag (stryk det som ikke passer) på Lyngdal Inn. De serverer ikke små porsjoner… (men godt var det)

IMG_2253

Deretter bar det til Evje og oppover Setesdalen. Jeg husker Setesdalen som ganske billedskjønn fra en tidligere tur for ca. 15 år siden, men vi har sett såpass mye på ferien nå at vi nok har blitt litt blaserte ;) Dessuten var den full av turister, det var stappet fullt på rasteplasser og badestrender. Bading fristet, men ikke oppå andre så da droppet vi det. Vi så oss etter overnatting oppover men fant lite som passet kravene. Enten var det leiligheter i digre bygg beregnet for vinterturistene, eller campinghytter bygd i den perioden Beatles holdt sammen og ikke gjort noe med siden de gikk hver sin vei…

En av avstikkerne for å se på noen hytter førte oss over den smaleste brua jeg noensinne har kjørt på. Når det piper fra begge parkeringssensorene fremme samtidig er det ganske smalt!

IMG_2254

Når vi kom til Haukeli og ikke hadde funnet noen hytter vi hadde lyst på ennå bestemte vi oss for å kjøre videre til Åmot i Vinje der neste Tesla-hurtiglader står. Det tok litt tid, for noen har gravd opp veien…

IMG_2256

Ved ankomst Vinjekroa (med 21km rekkevidde igjen) sto den én bil og ladet, den samme nederlandske vi så i Lyngdal ;) Vi ladet fra 21 til 279km mens vi slappet av litt i bilen.

Jeg sjekket litt fergetider mens vi ladet og fant ut at vi burde kunne nå siste Mosseferga fra Horten som gikk ved midnatt. Når vi ikke fant noen ok overnatting og vi hadde sett alt vi ville se fant vi ut at det var like greit å dra hjem i dag og heller kunne finne på noe annet i morgen. Jeg sjekket litt avstander og kjøretider med navigasjonen for å sikre at vi ikke ladet så lenge at vi ikke rakk ferga, og ikke så kort at vi ikke rakk hjem ;)

Vi stoppet altså på 279km og dro avgårde mot Horten. Lite trafikk og det gikk ganske friskt nedover. Beregningen var tydeligvis god for vi ankom Horten med 10 minutter til gode og kom til slutt hjem rundt 01:10 med 7km rekkevidde igjen (+ reserven). Uansett hadde vi hurtigladestasjonen på Solli som backup, 18km før hjemkomst.

Dagens etappe ble 708km, vi brukte 138.6kWh og fikk et snitt på 196Wh/km. Vi brukte 751km på å kjøre 708km.

Og vi er altså hjemme igjen, etter 25 dager på farten og over 8000km kjørt! Men følg med i morgen også, da kommer et lite sammendrag :)

 

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.