Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 19: Steinkjer-Tydal (275km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 22. juli , 2014 kl. 22:13

Dagen startet med hotellfrokost, en luksus vi nå har opplevd 2 ganger på turen ;) Pluss til hotellet for dobbelt vaffeljern og masse røre :)

Bilen var selvsagt fulladet til 381km siden vi fikk lade på 32A over natten. Dermed bar turen mot Teslas servicecenter på Lade i Trondheim. Jeg ringte de på forhånd og oppga antatt ankomst 12:00 men fikk selvsagt beskjed om at det da var lunsj og like greit å drøye til 12:30. Siden servicecenteret ligger ved siden av et kjøpesenter var ikke det noe problem å bruke litt tid, vi dro på Clas Ohlson og kjøpte litt småtteri ;)

Leverte så bilen og fikk beskjed om at det tok en times tid. Den timen brukte vi på kafeen på senteret, når den var over gikk jeg tilbake og fikk beskjed om at bilen akkurat var klar.

Akkurat som forventet var spissingen helt gal bak. Dvs. verdiene var korrekte, men med feil fortegn(!). Der spissingen skulle være 0 grader 12 minutter pluss/minus 3 minutter positiv, var den innefor på verdiene på begge hjul men med negativt fortegn. Ikke rart dekkene ble spist opp på innsiden.

Jeg betalte Tesla Lade i underkant av 8000,- for nye dekk inkl. frakt og fradrag for et gavekort jeg hadde i systemet, men kommer til å ta dette videre med Tesla Skøyen som gjorde den gale justeringen når jeg kommer hjem.

Deretter kjørte vi i retning Røros. Ikke på E6 (som vi prøver å unngå) men på noen småveier i retning Selbu og Tydal.

Når vi nærmet oss Selbu fant vi en kombinert Best stasjon/Spar butikk/Gatekjøkken med buffet (!). Det var på tide med litt mat så det ble en burger ;) Utenfor sto en figur jeg tenker jeg kaller «Selbuvottmannen» som Ann-Mari selvsagt ville ha bilde av.

IMG_2151

Det var forresten VARMT der, bilen viste på et tidspunkt 32 grader. Turens varmeste dag/sted.

Vi dro deretter videre mot Tydal.  GPSen insisterte på noe som så ut som en snarvei på kartet men som raskt viste seg å være en grusvei med bomavgift. Gadd ikke kjøre tilbake så vi betale våre første 30 kroner i bompenger på turen ;)

I Tydal fant jeg et skilt til en foss, Henfallet. Jeg så for meg en kort biltur inn til foten av en foss, og vi tok en avstikker. Realiteten viste seg å være en nesten 9km lang grusvei frem til et utkikkspunkt langt unna fossen. Jaja, kan ikke treffe blink hver gang. Litt mer sjekk på internett på forhånd er nok en god plan fremover ;)

_MG_4948

Vi kjørte videre og begynte å se oss om overnatting. Vi hadde rekkevidde til å nå Røros og vel så det, men å overnatte en time unna eller så er heller ikke noe problem. På veien fant vi Patrusli Gård, som så lovende ut. Kjørte opp og fant ut at de hadde en ledig hytte for en tusenlapp. Det ble blinkskudd igjen. Når hytta ser slik ut innvendig er det ikke noe å klage på ;)

IMG_4951 IMG_4953

Det var heller intet å klage på mhp. verandaen og utsikten fra den.

_MG_4956

I tillegg rusler det hester 1m nedenfor verandaen ;)

Lading fikk jeg også ordnet, hytta har ordentlig komfyr med 25A kontakt. Vi fikk parkert ved siden av og dratt ledningen ut gjennom kjøkkenvinduet. 25A er mer enn nok til å fullade til i morgen, siden vi ankom tidlig og med 79km rest.

Siden det var så varmt og vi lå ved et vann var det på tide med et bad synes jeg. Men jeg hadde ikke forventet godt over 20 grader i vannet i denne høyden… Uansett noe av det mer forfriskende jeg har gjort på turen :)

IMG_2153 IMG_2159

 

Dagens etappe ble altså 274.8km, vi brukte 56.6kWh og fikk et snittforbruk på 206Wh/km (mye stigning mot slutten). Rekkevidden gikk fra 381km til 79km, vi brukte altså 302km på å kjøre 275km.

I morgen blir det rundtur i Røros :)

Og selvsagt, Patrusli Gård anbefales på det varmeste til de som trenger overnatting i dette området, Tesla-eiere og andre. Men husk komfyrpluggadapter og 32A skjøteledning om du kjører Tesla.

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.