Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 22: Rundereim-Hellebust (304km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 26. juli , 2014 kl. 00:25

Vi våknet til nok en strålende dag med varmt vær, pakket, vasket og kom oss av gårde rett etter kl. 10 med fulladet bil (383km). Komfyrstikk er kjekke å ha :)

Første mål for dagen var Stad, norges vestligste fjellplatå med spissen som også kalles Vestkapp. Vi måtte kjøre noen kilometer tilbake den veien vi kom, og det tok litt lengre tid enn forventet pga. hindringer i veien:

IMG_2194

Etterhvert begynte vi på stigningen opp til fjellplatået og når vi kom inn i tåka begynte vi å miste motet litt. Utsikten blir ikke all verdens med slik tåke:

IMG_2196

Men plutselig kom vi ut av den igjen og befant oss over skylaget med en fantastisk utsikt :)

_MG_5017

Morsom å se ned på skyene og fjelltoppene som stikker opp av tåka.

Fra parkeringsplassen er det en 10 minutters gange ut til selve utsiktspunktet på Vestkapp. Det er en betongplatting der som det nok har stått et monument på tidligere. Nå var dog bare fundamentet igjen, har noen rappet det? ;)

DCIM100MEDIA DCIM100MEDIA

Klippene er like imponerende her som på Nordkapp.

_MG_5038

Været var fantastisk i dag, nesten vindstille og 25 grader. Det var også kun én annen bil der når vi kom. Riktignok 8 stk. når vi dro, men det er god plass der og det ble aldri folksomt. En svært stor kontrast til kaoset på toppen av Trollstigen. Vestkapp/Stad er et undervurdert turistmål, det skjønner man når utsikten er slik som dette:

_MG_5045 _MG_5048

Alt i alt en avstikker som vi på det sterkeste anbefaler om man er i området og været er bra. Om det blåser hardt tror jeg det er best å befinne seg et helt annet sted ;)

Vi kjørte så tilbake til Åheim (som vi passerte dagen i forveien) og derfra sørover på Fv61. I den første stigningen over et lite fjell støtte vi på en koselig kafe, Kvilehytta. Der ble det is, toalettbesøk og så solgte de interiørting. Ann-Mari måtte selvsagt kjøpe noe til hytta ;) De leide også ut flotte campinghytter der, så det er et tips til de som ferdes på de traktene. Ustikten var nemlig upåklagelig:

 

_MG_5053

Vi fortsatte så videre sørover på Fv61 og deretter vestover på Rv15 til Måløy der vi akkurat rakk å se ferga legge fra kai. Heldigvis går den en gang i timen, så da ble dagens mathandling unnagjort mens vi ventet. Fergeturen over til Oldeide var forøvrig av det koselige slaget, med varmt vær og fin utsikt :)

IMG_2220 IMG_2216

Etter fergeturen begynte det å nærme seg lunsjtid, og vi fant en hyggelig rasteplass på Fv614. Med utsikt til en liten foss og greier :)

IMG_2224

 

Vi passerte også avkjørselen til et sted som heter Berle, der gikk veien rett inn i en tunnel. Den har de selvsagt klart å kalle «Berleporten» ;)

Deretter bar det gjennom Førde og ut på E39 en liten stund. Men vi vil helst kjøre mindre veier så vi tok raskt av på Fv57. Ennå en vei med møteplasser :) Etter en stund begynte vi å se oss etter overnatting, og når vi stoppet for et kort dobesøk på en kombinert Joker/kafé/bensinstasjon fikk jeg et par telefonnummer til hytteutleiere av betjeningen. Den første kjørte vi innom, den viste seg å være full. Da ringte jeg nr. 2 og der ble det napp. En diger hytte ved vannet, 3 soverom og hems, stor veranda med utsikt og ganske nyoppført. Egentlig beregnet til ukesutleie, men ledig et par dager nå. 1000 kroner natta for denne er nesten et kupp, og badetemperaturen i vannet må være minst 23-24 grader :) (testet ganske så kjapt).

_MG_5060 _MG_5063

Stedet heter Hellebust Feriehytter og er ikke skiltet fra veien så uten å spørre hadde vi aldri funnet det. Men det finnes enkelt på nett om noen er interessert. Anbefales ihvertfall :) Det forøvrig flott natur i hele området hytta ligger i. Bildene under er tatt fra en bru 2-3 minutters gange fra hytta.

_MG_5057 _MG_5058

Dagens etappe ble på 303.8km, vi brukte 61.6kWh og fikk en snitt på 203Wh/km. Det skyldes mye opp og ned, hårnålssvinger og smal vei med møteplasser der det må bremses hyppig. Vi dro med 383km på måleren og kom fram med 52km igjen, altså et forbruk på 331km for å kjøre 304km . Lading over natten foregår igjen på en 20A kurs tilhørende en komfyrkontakt. Vi får neppe fulladet til i morgen da vi må dra litt tidlig, men det er ingen krise da morgenens etappe ikke blir så lang. Vi skal nemlig først til Bergen og Tall Ships Race :) Deretter kanskje en 10 mil til i retning Stavanger.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.