Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 7: Dønna-Furøy (186km)

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet torsdag 10. juli , 2014 kl. 23:46

Igjen kom vi oss opp tidlig, rydde og vasket hytta og dro litt over 10:00 slik at vi var sikret på å rekke ferga fra Dønna til Sandnessjøen 11:15. Vi hadde planlagt 5 ferger denne dagen, og booket en hytte på Meløy. Det skulle vise seg å fort falle i fisk…

Men først stoppet vi på veien og tok et bilde av fjellformasjonen Dønna-mannen, som ser ut som en mann som ligger på ryggen.

IMG_1969

Ferga rakk vi fint, men den ble dessverre endel forsinket. Vi hadde egentlig god margin for å rekke neste, Levang-Nesna. Men pga. forsinkelsen ble det nødvendig å virkelig lufte bilens effekt og veigrep i sving. Ann-Mari ble en smule bilsyk på den etappen…

Det hjalp dog ingenting. Vi kom fram ca. 3 minutter før fergen egentlig skulle gå, og ble møtt av en kjempekø. En alt for lang kø, som vi var alt for langt bak i. Kort fortalt, vi kom ikke med. Neste ferge gikk 1,5 timer senere. Dermed forsvant muligheten til å komme seg med 18:10 til Meløysund senere på dagen, og der gikk ikke neste ferge før midnatt. Vi måtte altså avbestille hytta på Meløy. Heldigvis hadde de én ledig hytte på Furøy camping som jeg booket isteden.

13:55 gikk altså neste ferge og vi kom oss over. Nå hadde vi svært god tid på de 90km til Kilboghavn-Jektvik ferga. 15:25 var umulig å nå, og vi hadde bortimot en times margin på å nå 16:40. Vi fant derfor en hyggelig rasteplass med god utsikt underveis og fyrte opp grillen for litt lunsj.

_MG_4755

Etterhvert dro vi videre, og kom til fergeleiet på Kilboghavn i godt tid. Og der var det en kjempekø… Kort fortalt kom vi igjen ikke med :( Måtte derfor ringe campingplassen og meddele at vi kom en del senere enn tidligere opplyst. Neste ferge skulle gå 18:00, men det er en liten og gammel balje som kun brukes på ekstrarutene sommerstid og som kun tar 28 biler (når det er normale biler og ikke 9 meters campingbiler). Vi sto som bil nr. 18 i køen, ferga kom til slutt (en halvtime forsinket) og vi kom med som nest siste bil :)

Deretter var det en kort kjøretur til siste ferge Agskardet-Furøy. Der var ventetiden kort og vi kom endelig med på første forsøk. Men vi kom da en del senere til Furøy enn det vi egentlig hadde tenkt oss til Meløy som lå ennå en fergetur unna.

Hytta på Furøy camping holder god standard og kostet en tusenlapp inkl. ladestrøm. Dessverre er det ingen kurser større enn 16A tilgjengelig noe sted, så vi får ikke ladet fullt opp. Neste dag blir dog mye ferge (Bodø-Moskenes) så det blir ikke noe problem. Parkeringen var dog 25m unna hytta så jeg måtte ut med sammenkoblet 18m pluss 10m 4mm2 skjøteleding for å rekke fram.

_MG_4758IMG_4763

Så konklusjonen er at om man skal kjøre Kystriksveien mellom Sandnessjøen og Bodø sommerstid kan man ikke påregne å komme med første ferge. Og det er som regel lenge til neste…

Heldigvis har vi ikke noe stramt tidsskjema :)

Dagens strekning endte på 186.1km, vi brukte 38.8kWh for et forbruk på 209Wh/km. Men vi brukte vesentlig mer i km rekkevidde, vi dro fra Dønna med 381km og kom fram med 141km, altså et forbruk på 240km for å kjøre 186.1km. Forklaringen på det var mange timer i fergekø med AC på fullt siden det var rekordvarme ute. Det som forbrukes når bilen står stille er ikke med i statistikken for forbruk under kjøring (Wh/km).

 

 

Kommentarer

  1. eliiisabeth sier:

    Heimplassen jo :) Alltid kjekt å sjå bilda derfra, og fin bil forresten :) Kystriksveien tar bestandig lenger tid enn planlagt den ja, men det e no den finaste veien å kjør nordover på ein goversdag :)

  2. tekberg sier:

    Kjempebra blogg Jens Kristian. Gøy å følge med på den daglig. Vi kommer til å passere rasteplassen her på tirsdag på vei til Aldersundet hvor vi skal være i uke 29. God tur videre!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.