Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 8: Furøy-Bodø-Mørsvikbotn (334km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 11. juli , 2014 kl. 22:39

Vi har nå blitt racere til å stå opp kl. 08:00 og komme oss avgårde i 10-tiden :)

Bilen hadde ladet på 16A hele natten og vi hadde 358km rekkevidde tilgjengelig. Over 90% mao.

Første mål var en anleggsvei som tar av etter Svartistunnelen. Den er 9km lang og går opp til to store demninger, den største heter Storglomvassdammen og er Europas største steinfyllingsdam. 820 meter lang, 126 meter høy og hele 365 meter bred på bunnen.

_MG_4765

Den rommer hele 3,5 milliarder kubikkmeter vann, noe som tilsvarer 500 liter til hvert menneske på jorden. For tiden er det dog ganske lite vann i magasinet.

_MG_4776

Veien opp er stort sett asfaltert og av god standard, men de to til dels lange tunnelene har ikke lys og den ene har heller ikke asfaltdekke. Her må man ta det med ro!

_MG_4779

 

Veien opp byr ellers på spektakulær utsikt og dessuten brøytekanter i midten av juli, selv om det er 17 grader ute :)

_MG_4785IMG_1972

Kort sagt, dette er en avstikker som sterkt anbefales alle som kjører Kystriksveien mellom Sandnessjøen og Bodø. Dog bør man nok droppe den om man har en veldig lav bil. Teslaen har heldigvis luftfjæring slik at jeg kan heve den til nesten SUV-bakkeklaring. Hvis ikke tror jeg det hadde blitt problemer i den ene tunnelen…

Neste stopp var Saltstraumen. Vi har vært der før og da var den et mektig skue. Denne gangen kom vi på helt feil tid, tidevannet var nesten på topp og det var så vidt det flyttet på deg uti der. Men et koselig avbrekk fra kjøringen ble det alikevel.

_MG_4788

 

Neste stopp Bodø, der vi planla å ta ferga til Moskenes. Som vanlig ble vi møtt av en rimelig lang kø på fergeleiet. Vi har tatt denne ferga før og da tok den rimelig mange biler. Denne avgangen gikk tydeligvis med en langt mindre ferge, og da gikk det som det pleier. Vi kom ikke med, var vel ca. bil nr. 5 som sto igjen :(

IMG_1976

Neste ferge gikk nesten 3 timer senere og da ville ankomst Moskenes blitt alt for sent. Derfor bestemte vi oss for å kjøre E6 nordover og ta en av de andre fergene over til Lofoten. Enten Skutvik-Svolvær eller Bogned-Lødingen. Men først ville vi ha mat, så vi kjørte inn til sentrum og fant en ledig 16A ladestasjon som vi kobles oss på. Ruslet inn i kjøpesenteret der vi fant en Burger King som Ann-Mari ble begeistret for å se. Whopper Cheese med løkringer ble entusiastisk mottatt.

IMG_1980

Etter mat ble det en liten shoppingrunde på H&M. Tilbake i bilen hadde den ladet 21km mens vi var borte. Alle monner drar ;)

Fra Bodø til Fauske satte jeg antageligvis personlig rekord i lavt forbruk. Fulgte bare trafikken og havnet på 152Wh/km. Det tilsvarer en rekkevidde på over 53 mil…

Mens vi satt på Burger King booket jeg en campinghytte på Mørsvikbotn Camping, dit var det 13 mil fra Bodø. Vi ankom med 55km gjenstående rekkevidde men får dessverre bare ladet på 16A. Antar vi har ca. 70% på batteriet i morgen tidlig. Hytta kostet 700,- for natten inkl. ladestrøm, den har heldigvis dusj og toalett.

_MG_4790

Dagens kjørelengde endte på 334.4km, vi brukte 58.9kWh og forbruket ble i snitt 176Wh/km. Av rekkevidden brukte vi 324km på å kjøre 334km. Men da sto vi også 1,5 time i fergekø med klimaanlegget påslått.

I morgen blir det Lofoten og Vesterålen. Om alt går som planlagt kommer vi oss kanskje til Andenes.

 

 

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.