Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 10: Sortland-Andenes (115km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 13. juli , 2014 kl. 23:23

Dagen startet med rekordtidlig vekking 06:30. Vi har lagt oss tidligere og tidligere hver kveld og står tilsvarende tidlig opp. I dag pga. at vi booket hvalsafari kl. 10:30 slik at vi skulle rekke ferga til Gryllefjord (Senja) kl. 17:00. Som vanlig falt alle planer i fisk.

Vi kjørte fra Sortland rundt 07:50 og hadde derfor meget god tid på oss. Bilen var ladet til bare 239km over natten, som tilsvarer ca. 60%. Men det skulle uansett holde bra til dagens planlagte etappe.

Det ble en kjapp og enkel frokost, så når vi fant en idyllisk rasteplass ved nordenden av Storvatnet på vestsiden av Andøya måtte vi bare stoppe og grille noen pølser :)

IMG_1995

Vi hadde kjørt i tåke en stund før dette, så klarnet det endelig opp før rasten. Men etterpå kom tåken tilbake :(

Uansett ankom vi hvalsafarisenteret i god tid og fikk etter innsjekk en guidet omvisning i museet som hører til. Meget interessant å få litt bakgrunnsinfo om hvalene før vi skulle ut og speide etter de. Men når det var tid for å dra ut med båten ble det mye venting og lite info. Dessverre var visstnok været ennå dårligere ute på feltet der hvalene finnes, så det var en stund usikkert om det ble en tur. Egentlig skulle båten gått 12:00 men nå var det snakk om ny info 15:00. Så valget sto da mellom å droppe hvalsturen og rekke ferga 17:00 (selvfølgelig dagens siste)  eller å overnatte på Andøya og avbestille overnattingen vi hadde booket på Senja Familiecamping. Hmm.

I mellomtiden satte vi bilen på lading på en 3-fase 400V 16A kontakt som Odd Bakken så vennlig hadde skaffet oss tilgang til :) Siden vi plutselig hadde en del tid til overs ble det tid til et lite Tesla-møte på Andøya :)

IMG_2009

Mens vi ventet på at klokken skulle bli 15:00 var Odd (som jeg har kommet i kontakt med gjennom Elbilforumet og Tesla Owners Club facebook-side) så vennlig å gi oss en guidet tur i Andenes i sin røde Tesla. Underveis fikk jeg tatt et bilde av tåken som rullet ned fra fjellene:

IMG_2003

Odd har også figurert i lokalavise nylig ;)

http://www.vol.no/nyheter/andoy/article9909753.ece

Tilbake på hvalsenteret får vi beskjed om at båten går 15:30 så vi bestemmer oss for å bli på Andenes for natten. Odd hjelper oss å booke et rom på «grønnbuene», en rekke med store rorbuer sentralt i Andenes.

IMG_2035

Deretter kjørte han oss til kaia der katamaranen Maan Dolpin ventet. Så bar det endelig til sjøs :) Været var dårligere enn tidligere dager, men bra for å være Andenes på denne tiden. Tåkete, 11 grader og 2m/s vind.

IMG_2019

 

Og hvaler fikk vi se. Hele 3 stk. Spermhvaler, dvs. det var to stk. der vi så den ene komme opp til overflaten to ganger. Ann-Mari var overbegeistret :) Bilder yter ikke opplevelsen rettferdighet, så her er video av et dykk.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-PRS4m8hfKs

Etter turen kjørte vi bilen ned til rommet, lastet ut og deretter kjørte jeg den tilbake til ladestedet 5 min gange unna. Odd ga oss et tips ang. restaurant, så vi gikk på Arresten Restaurant og spiste indisk mat. Maten var så som så, på ingen måte dårlig men litt smakløs i forhold til hva vi er vant med kanskje. Men de hadde øl fra Nøgne Ø og desserten var direkte nydelig.

IMG_2037

Det var dagens eskapader, i morgen er forhåpentligvis bilen fulladet og første delmål er Tromsø. Etter det er ingenting planlagt. Gidder ikke planlegge så langt fremover lengre, alt skjærer seg alikevel ;)

Dagens etappe ble forøvrig på 115.4km, vi brukte 19.3kWh og fikk et forbruk på 167Wh/km. Lavest for en hel dag hittil, det er flatt her ute. Vi startet med 239km i rekkevidde og kom fram med 136km igjen. Forbrukt 103km for å kjøre 115.4km altså.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.