Bloggnorge.com // Med elbil til Nordkapp
Start blogg

Med elbil til Nordkapp

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dag 11: Andenes-Tromsø-Bakkeby (375km)

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 15. juli , 2014 kl. 01:20

Igjen var vi oppe kl. 06.30 da vi ville være i god tid til ferga som gikk fra Andenes til Gryllefjord på Senka kl. 08.45. Vi var på fergeleiet over en time før avgang, men igjen var det ikke nødvendig da alle kom med. Fikk også en overraskelse mhp. prisen, Senja-fergene er privat drevet og ikke omfattet av offentlig kjøp. Dermed null rabatt for elbil, og vi måtte ut med 690 kroner for å reise med en gammel balje uten noen servicetilbud overhodet. Det var tett tåke og dønninger, så ferga rullet ganske bra under overfarten. Jeg endte med å sove halve veien med hodet på bordet…

På Senja hadde vi vurdert å kjøre den lengre veien langs kysten, men siden tåka lå tett der kjørte vi heller den raske veien rett over. Rimelig kjapt kom vi til et sted der «hele fergekøen» kjørte av og da følger man jo etter ;) Senjatrollet het stedet, som vel viste seg å være litt av en turistfelle med salg av troll pr. tonn samt overprisede vafler og kaker. Ann-Mari kjøpte selvsagt en hel pose med troll ;)

IMG_1093 IMG_2039

Veien videre til Tromsø ble mer eller mindre en ren transportetappe uten mye å se på. Prøvde et par avstikkere langs mindre veier uten videre hell. Framme i Tromsø hadde vi 129km rekkevidde igjen på batteriet, men på Jekta Storsenter finnes det en gratis 22kW lader satt opp av eRoute71-prosjektet som er en samarbeidsprosjekt mellom Sønnico, Bellona og lokale aktører. Så mens vi shoppet og spiste ladet bilen seg helt opp til 383km igjen :)

IMG_2040

Jekta-senteret må etter vår mening være landets beste kjøpesenter. Der finnes absolutt alt, utrolig bra og variert utvalg. Vi handlet klær for rundt 3000,- på Stormberg og H&M ;) Dessuten fikk vi oss varm lunsj på Ness Kafé, et langt bedre alternativ enn McDonalds etter min mening.

IMG_2041

 

Deretter satte vi kursen videre mot Nordkapp, men rakk ihvertfall å kjøre gjennom sentrum samt fotografere Ishavskatedralen gjennom frontvinduet.

IMG_1114

Kursen gikk videre med to ferger via Lyngsalpene. Vi så oss om etter overnatting, men det var rimelig skralt langs veien. Sjekket derfor på nett på den siste ferga og fant noen alternativer litt lengre fremme. Fikk napp på andre forsøk, et gammelt hus i Bakkeby som kalles «Fiskarbondens Stue».

_MG_4792_MG_4793

700 kroner for en natt kan man ikke klage på :) Huset er gammel og sjarmerende med lav takhøyde og ennå lavere dører.

IMG_4795 IMG_4799 IMG_4800

I tillegg har det en meget bratt trapp med meget smale trinn opp til 2.etg, Ann-Mari var ikke så begeistret for den ;)

IMG_4803

I morgen skal vi sove lenge siden vi endelig er ferdig med fergene. Tipper vi drar av gårde rundt 12. Hvor langt vi kjører er usikkert, men kanskje så langt som til Honningsvåg. Uansett planlegger vi å besøke Nordkapp-platået på onsdag.

Dagens etappe endte på 375.4km, vi brukte 67.3kWh og snittet ble 179Wh/km. Vi brukte 360km av rekkevidden for å kjøre 375km. Vi kunne fint kommet frem uten å lade i Tromsø men da måtte vi hatt en kraftig kurs for å fylle opp over natten. Minst 25A. Nå kom vi frem med 267km igjen på batteriet og klarer oss med 11A ladestrøm for å ha fullt batteri kl. 11 i morgen formiddag. Så 22kW ladestasjoner er meget kjekke å ha rundt omkring, i kombinasjon med dobbeltlader i Teslaen.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.